Отиде се знаков български журналист. След продължително боледуване на 23 юни

...
Отиде се знаков български журналист. След продължително боледуване на 23 юни
Коментари Харесай

Отиде си знаков български журналист

Отиде се знаков български публицист. 

След дълготрайно боледуване на 23 юни умря Любомир Коларов - български публицист и държавник, заяви брачната половинка му Лилия Райчева.
-->
Любомир Коларов е бил основен редактор в Българска национална телевизия, народен представител в XXXVII Народно заседание, както и ръководител на Комитета по пощи и далекосъобщения.

Роден е на 25 юни 1943 година в Бургас. Завършва компетентност " Телевизионна и радиожурналистика " в Московския държавен университет " М. В. Ломносов ". От 1968 година работи като кореспондент, редактор и коментатор на Българската телевизия, а от 1971 година до 1977 година е сътрудник на малкия екран в Москва, предава Българска телеграфна агенция.

Любомир Коларов е бил зам.-главен редактор на Главна редакция " Информация ", а от 1982 година до 1991 година - основен редактор на редакция " Светът в деяние " в Българска национална телевизия. От 1991 до до 1994 година е основен редактор на ежедневника " Вечерни вести ". Създател е на телевизия БСТВ.

За своята дълголетна професионална активност Любомир Коларов е оставил във фонда на Българска национална телевизия над 100 документално-публицистични кино лентата и авторски излъчвания. В Златния фонд на Българска национална телевизия са интервютата му с президенти, министър-председатели, ръководители на националноосвободителни придвижвания, интернационалните коментатори и известни персони.

Любомир Коларов е бил член на Висшия съвет на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, ръководител на Фондация " Героите на България " и на Сдружението на приятелите на Русия " Александър Невски ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР